Papirusowe "frytki"
- jedna pierś z kurczaka
- dwa arkusze Winiary pomysł na...papirus
- jedna czwarta czerwonej papryki
- pół ogórka szklarniowego
- kilka "trawek" szczypiorku
- 100 ml jogurtu naturalnego
- dwie łyżeczki majonezu
- duży ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 100 ml koncentratu pomidorowego
- dwie łyżki wody
- łyżeczka czerwonego pesto
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż całej długości na pół aby zrobić cieńsze kawałki. Każdy kawałek pokroić na paski( powinny mieć mniej więcej taką samą wielkość). Rozgrzać patelnię. Do arkusza papirusa wsadzić rządkiem "frytki" i położyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z każdej strony po cztery minuty.
Paprykę pokroić w słupki. Ogórek obrać i również pokroić w słupki. Warzywa powiązać w pęczki za pomocą szczypiorku, to samo zrobić z "frytkami". Położyć wszystko na talerzu i przygotować sosy.
Wymieszać jogurt naturalny z majonezem, solą i pieprzem oraz ząbkiem czosnku przepuszczonym przez praskę. Koncentrat rozmieszać z pesto i wodą. Przełożyć do miseczek i podawać.
Smacznego!
Piękne...i jaka prezencja;)
OdpowiedzUsuńpodane w cudowny sposób. :) zachwycające. :)
OdpowiedzUsuńohoho ale fajny
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na warzywa z papirusu:)zapraszam do siebie.
OdpowiedzUsuńCudne!! Wspaniały pomysł! Ja też dodałam na ostatnią chwilę ale jeszcze nie zaakceptowane:( Twój pomysł mój nr 1!!!
OdpowiedzUsuńslicznie podane :)
OdpowiedzUsuń