Te są przyjemnie kwaskowate, ot takie letnie i orzeźwiające- dla fanów rabarbaru;)
Muffiny z rabarbarem
* 2 szklanki mąki( można wymieszać pół na pół pszenną i razową)
* 0,5 szklanki cukru
* 2 jajka
* 1,5 szklanki mleka lub maślanki
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 40 dag obranego i pokrojonego w grube plastry rabarbaru
* 0,5 szklanki oleju lub roztopionej margaryny
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i rabarbar.
W drugiej misce rozmieszać widelcem jajka, olej lub wystudzoną margarynę, oraz mleko lub maślankę.
Połączyć składniki i nakładać do papierowych papilotek, do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 200 stopni, przez około 25 minut, aż uzyskają złotawy kolor.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz